Trump ne bira riječi: Joe Biden želi povrijediti Bibliju, on je protiv Boga

Američki predsjednik Donald Trump tokom posjete Ohiju obrušio se na protukandidata na predstojećim predsjedničkim izborima Joea Bidena iz Demokratske stranke. Nije birao riječi kojima će diskreditirati političkog rivala.

Trump je Ohio posjetio da bi predstavio plan ekonomskog oporavka Sjedinjenih Američkih Država usljed pandemije koronavirusa. To je iskoristio da pošalje poruku svojim glasačima. Između ostalog, u pitanje je doveo i vjeru u Boga bivšeg američkog potpredsjednika i demokratskog predsjedničkog kandidata Bidena, prenosi agencija Associated Press.

“On je sljedbenik agende radikalne ljevice. Želi nam oduzeti oružje, uništiti vaš Drugi amandman, da ne postoji religija, da ne postoji bilo šta. Želi povrijediti Bibliju, povrijediti Boga. On je protiv Boga. On je protiv oružja. On je protiv energije, protiv naše energije. Mislim da neće dobro proći u Ohiju”, poručio je američki predsjednik.

“Sramno je da Trump napada moju vjeru”, istakao je.

Prilikom posjete spomenutoj američkoj saveznoj državi Trump se osvrnuo i na trgovinske odnose s Kanadom. Između ostalog, naglasio je da ova država iskorištava SAD. Istakao je i da je zemlja, kako je rekao, doživjela ekonomski napredak i da je nacija uživala do početka pandemije koronavirusa.

Ali, odgovor njegove administracije na pandemiju je smanjio izglede da bude reizabran za predsjednika, ocijenio je Associated Press. Pojedine ankete pokazuju da je Biden u prednosti u odnosu na svog protukandidata.

Izvor: Klix.ba

Related posts