Tačna informacija o zapljeni kuće u slučaju protiv Galijaševića

Provjerom jutrošnje informacije o aktivnostima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u centru grada Bihaća, donosimo vam tačnu informaciju potkrepljenu iz naših izvora.

Poslovni objekat-kuća u ulici Kralja Tvrtka ukupne površine 238 kvadratnih metara ne pripada bivšem gradonačelniku Emdžadu Gaslijaševiću iako je nedugo poslije Galijaševićevog hapšenja zatraženo zamrzavanje njegove lične imovine.

Ne, ovaj poslovni objekt je predmet istrage jer ju je bivši gradonačelnik, a putem odluke gradskog vijeća, pogodovao u poklanjanju firmi Ilma Bihaćke Trgovine, na uštrb činjenice da je državna imovina u pitanju. Dakle, pravosudni organi i državna Agencija su na zadatku očuvanja državnog.

U nastavku objavljujemo zvanično saopćenje ureda za odnose sa javnošću

“Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je zaprimila rješenje Kantonalnog suda u Bihaću kojim se od osumnjičenog Emdžada Galijaševića i drugih privremeno oduzima nekretnina poslovni objekat-kuća u ulici Kralja Tvrtka ukupne površine 238 kvadratnih metara i povjerava na upravljanje Agenciji.

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su, u saradnji sa sudskim policajcima – odjeljenje Sudske policije Unsko-sanskog kantona, 19. oktobra 2017. godine i preuzeli ovaj objekat na dalje upravljanje do konačne odluke suda.

Ovo je još jedan pokazatelj pune primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine kojim se šalje jasna poruka da se kriminal ne isplati, saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.”

Related posts