Načelnik Sanskog Mosta: Netačno je da je u Zvizdićevoj pratnji bilo osam automobila, ali zato u Radončićevoj…

Faris Hasanbegović, načelnik Općine Sanski Most, uputio je reagiranje na pisanje Dnevnog avaza, a u vezi s tekstom pod naslovom “Brutalno rasipanje narodnog novca: Čak osam službenih vozila u pratnji Zvizdića”.

Hasanbegović navodi kako tekst obiluje netačnim navodima “koji bez ikakve potrebe bacaju sjenu na posjetu prvog predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u poslijeratnoj historiji našeg malog grada”.

– Naime, navedeno je kako je čak osam automobila bilo u pratnji gospodina Zvizdića, i to sa opisom tipa i brendova vozila. Upravo zato vas informišem kao domaćin posjete da ste upravu jedino kad je broj vozila u pitanju, ali ne i kada je u pitanju vlasništvo vozila. Premijer je dočekan na našem najvećem šehidskom mezarju u Vrhpolju, gdje je zajedno sa našom delegacijom položio cvijeće i nastavio svoje putovanje ka sljedećoj destinaciji, a to je mjesto Suhača kod Sanskog Mosta, gdje je otvorio proizvodni pogan firme Delta Plus BH. Tad je u pratnji gospodina Zvizdića zaista bilo osam automobila. Prvo vozilo iza policijskog vozila bila je škoda u vlasništvu Općine Sanski Most, zatim službena pratnja gospodina Zvizdića i vozilo u kojem se nalazio on lično, zatim službeno vozilo Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gospodina Šemsudina Dedića, potom dva passata u privatnom vlasništvu naših privrednika, od kojih jedno vozilo Ismeta Saleševića koji je bio i domaćin u Vrhpolju kao predsjednik Mjesne zajednice, i na kraju stranačko vozilo SDA u kojem se vozio federalni zastupnik gospodin Asim Kamber sa svojim saradnicima.

Uzme li se u obzir činjenica da su na samom čelu i kraju kolone bila dva službena vozila nadležnih policijskih (općinskih i državnih) agencija, nije ovdje teško zaključiti kolika je bila stvarna pratnja gospodina Denisa Zvizdića, ali ćemo se složiti da je bila izrazito skromna za najvišeg pozicioniranog državnog zvaničnika BiH…

Moram istaći kako su posjete visokih zvaničnika Sanskom Mostu u posljednje vrijeme učestale i za primjer uzimam posjetu nama uvijek dragog gosta gospodina Radončića, kada je koliko se sjećam došao uz ništa manju pratnju i obezbjeđenje, ali to nikome u našem malom gradu, niti meni lično nije zasmetalo.

Ono što mi smeta je to što se naš najveći praznik u Sanskom Mostu omalovažava neistinama i potcjenjivanjem. Naveli ste da je u novootvorenoj kompaniji Delta Plus BH posao dobilo tek nekoliko radnika što također nije istina. Možda su za vas 34 radna mjesta mizerija, ali za našu lokalnu zajednicu 50 radnih mjesta, koliko su obezbijedile dvije kompanije otvorene tog dana, su od velikog značaja.

Na kraju koristim priliku da se još jednom zahvalim gospodinu Zvizdiću na posjeti našoj Općini, vremenu koje je izdvojio za sastanke sa lokalnim vlastima i druženju sa našim građanima. Pozivam i druge predstavnike vlasti sa viših nivoa da svojim prisustvom (uz pratnju ili bez), uveličaju otvaranje nekoliko firmi u narednom periodu na području općine Sanski Most – navodi se u reagiranju načelnika Sanskog Mosta Farisa Hasanbegovića.

/faktor.ba

Related posts