Švedska razbila Hrvatsku u utakmici za peto mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj teškim porazom od Švedske 34:28.

Utakmica za peto mjesto, koje ništa bitno ne mijenja, apsurd je sam po sebi, no pedantni Skandinavci tu su obavezu shvatili itekako ozbiljno, za razliku od Červarove balkanske družine. Već od samog starta krenuli su stvarati prednost, koju su, pokazalo se, uspješno očuvali do konca susreta.

Već na početku su počeli griješiti, a pedantni Šveđani kupili su obrane sjajnog Mikaela Appelgrena te preko krila Andreasa Nillsona i Nicklasa Ekberga povećavali prednost. Švedska krila imala su svesrdnu pomoć vanjske linije koju je vukao sjajni Lukas Nilsson, a što on ne bi zabio iz vana, Švedi su sjajno prosljeđivali na krila ili na crtu…

Već nakon 15 minuta na semaforu je bilo plus četiri za Švede, ali plavi nisu igrali ništa specijalno, nego su jednostavno griješili manje od Červarovih igrača. Do konca poluvremena Hrvatska se dovukla do tri gola zaostatka, ali pauza nam je više štetila, nego koristila jer su drugo poluvrijeme Švedi otvorili slično kao prvo – serijom 3:0.

Švedska do kraja ni u jednom trenutku nije dopustila Hrvatskoj da joj se ozbiljnije približi tako da je na kraju završilo 34:28 za Skandinavce.

Izvor: sport.ba

Related posts