Sudija iz Lenzburga poručio Bosancu: Optuženi, odnekud ste mi poznati

Daniel Aeschbach, predsjednik Suda u švicarskom Lenzburgu, nagledao se “raznih prekršaja i prekršitelja zakona”, ali je 38-godišnji Bosanac, ipak, bio “specijalan” slučaj.

Bosanac se našao na sudu jer je bio za upravljačem teretnog vozila iako nije imao odgovorajaću dozvolu. Istina, radilo se malom dostavnom vozilu težine do 3,5 tone za koji je dovoljna vozačka dozvola B-kategorije.

Međutim, za mali dostavnjak bila je zakačena prikolica što je zahtijevalo B+E dozvolu koju Bosanac nije imao.

To nije sve: Dok je upravljao vozilom za koje nije imao odgovarajuću dozvolu Bosanac je pričao na mobitel pa je protiv njega pokrenuta još jedna prijava.

Šlag je došao na kraju: Pri dolasku na proces 38-godišnji državljanin BiH, s prebivalištem u Švicarskoj, ostavio je automobil na parking mjestu predviđenom za sudiju Aeschbacha!?

Bosanac nije dugo ostavio automobil ispod znaka s jasnim natpisom “Rezervirano za službene osobe”. Sudija Aeschbach mu je učtivo objasnio da je zauzeo tuđe mjesto. Ubrzo su se sreli u sudnici, a sudija je nastupio ironično.

“Optuženi, odnekud ste mi poznati! Da, vi ste ostavili automobil na parking mjestu rezerviran za mene. Niste ostavili jak utisak za osobu koja je na sud stigla zbog kršenja Zakona o drumskom saobraćaju”, rekao je s blagim osmjehom sudija Aeschbach prije nego je okrivljenom odrezao paprenu novčanu kaznu.

Related posts