Poznata imena uhapšenih u jučerašnjoj akciji FUP-a na području Bihaća i Cazina: Određen pritvor za četvero od deset uhapšenih

Osobama koje su jučer uhapšene, a sumnjiče se za malverzacije sa dokumentacijom osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona (ZZO USK), Kantonalni sud u Bihaću danas je, na prijedlog Tužilaštva USK, izrekao mjere pritvora i zabrane.

Među uhapšenima su Ante Šantić, ljekar iz Kantonalne bolnice u Bihaću, Sanel Okić, Mustafa Ibrahimpašić i Asim Redžepović iz firmi iz Bihaća i Cazina koje se bave proizvodnjom ortopedskih pomagala i farmaceutskih proizvoda, te posrednici u organizovanom kriminalu.

Mjere pritvora i zabrane Kantonalni sud je izrekao za četiri od deset uhapšenih u jučerašnjoj akciji Federalne uprave policije i MUP USK-a. Prvoosumnjičenom Sanelu Okiću, vlasniku firme za proizvodnju ortopedskih pomagala u Cazinu, Sud je odredio mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.

„Ostalim osumnjičenima Asimu Redžepoviću, doktoru Anti Šantiću i Mustafi Ibrahimpašiću određene su mjere zabrane“, kazala je Suada Kasum, sutkinja Kantonalnog suda.

Preostalih šestero, dodaje sutkinja, u ovoj fazi istrage još uvijek nije saslušano i imaju status svjedoka u ovom postupku.

U kantonalnom Zavodu zdravstvenog osiguranja , preko kojeg je kriminalna grupa naplaćivala fiktivne recepte, niko nije uhapšen. – piše rtvusk.

Related posts