Sportsku dvoranu u Oraščcu su svečano otvorili Bakir Izetbegović, Šemsudin Dedić i Mustafa Zulić

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Orašac danas je u prisustvu učenika, nastavnika i mještana Ljutočke doline svečano otvorena sportska dvorana Osnovne škole Kulen Vakuf – Orašac.

Sportsku dvoranu svečano su otvorili Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH i Mustafa Zulić, gradski vijećnik.

Kako je istaknuto, izgradnju sportske dvorane koja je koštala 563.000 KM financijski su podržali Vlada FBiH, Vlada USK-a i Grad Bihać.

Jasmin Stambolija, Savjetnik gradonačelnika grada Bihaća, u svome obraćanju istakao je zadovoljstvo što učenici i nastavnici ove škole više neće morati časove tjelesnog odgoja imati na otvorenom, već u modernoj sportskoj sali.

“Zajedničkom sinergijom Grada Bihaća i viših nivoa vlasti idemo u realizaciju novih projekata u mjesnoj zajednici Orašac kao što je izgradnja novog objekta ambulante” – istakao je savjetnik Stambolija.

Savjet MZ Orašac uručio je danas plakete i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za nesebičan doprinos u razvoju ove bihaćke mjesne zajednice.

Izvor: Biscani.net

Related posts