Špirićeva psovka usred Parlamenta BiH (VIDEO)

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas su tražili da se raspravlja o nepravilnostima u radu CIK BiH, te spremnosti ove institucije da organizuje oktobarske izbore, ali i informacijama o malverzacijama glasačkim listićima.

Prilikom rasprave o imjenama Izbornog zakona BiH poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić je uzeo riječ, te je, replicirajući kolegi Momčilu Novakoviću iz NDP-a, ni manje ni više, opsovao u sred skupštinske sale?!

“Nama sad ovdje pridike drže predstavnici stranaka koje su osvojile manje od broja mojih ličnih glasova. Pa, je** te, šta će od njih ukrasti, kad su osvojili samo 3.500 glasova”, kazao je Špirić, izazivajući žamor negoodovanja kod ostalih parlamentaraca zbog neprimjerenog rječnika.

Odmah nakon ovog neprimjernog gesta Špirić je upozoren da nije ni mjesto ni vrijeme da se takav žargon upotrebljava u sali Parlamenta BiH.

Ovo nije bio i jedini Špirićev ispad na današnjoj sjednici, jer je u jednom momentu zastupnicu Aleksandru Pandurević (SDS),u ironičnom tonu, nazvao Aleksandrica.

Related posts