Zastupnički dom PSBiH: SNSD blokirao raspravu o pripremi izbora

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH neće se raspravljati o pripremama za predstojeće opće izbore, kao i o sprečavanju eventualnih manipulacija u toku izbora.

Prilikom glasanja o prijedlozima zastupnika Aleksandre Pandurević, Senada Šepića i Damira Arnauta, iako se većina zastupnika izjasnila za, nije bilo većine u RS-u, jer je SNSD bio protiv, čime je nadglasao Savez za promjene. Među članovima Kolegija Doma nije bilo saglasnosti da se o ovim prijedlozima glasa i u drugom krugu, tako da je rasprava o njima odložena za neku od narednih sjednica. S obzirom da nije bilo drugih prijedloga za izmjenama, usvojen je dnevni red kojeg je predložio Kolegij.

Pandurević je predložila da se raspravlja o formiranju dvije komisije. Jedna bi istražila slučaj stanja u skladištu Centralne izborne komisije, odnosno tvrdnje da se pojavio “manjak” od 35 tona glasačkih listića. Drugu komisiju trebali bi činiti predstavnici svih parlamentarnih stranaka i bila bi zadužena za praćenje priprema za izbore.

Šepić je predložio da se raspravlja i tome koliko je CIK sposobna da uopće priprema i održava izbore, a u svjetlu svih dosadašnjih informacija o radu ove insitutcije.

Arnautov prijedlog je, zapravo, bilo objedinjavanje ova dva prijedloga.

Izvor: Faktor

Related posts