Selektor Sjeverne Irske pohvalio Pjanića i Džeku i najavio tešku utakmicu protiv BiH

Selektor reprezentacije Sjeverne Irske Michael O'Neill pohvalio je reprezentaciju BiH s kojom će u subotu igrati u meču 1. kola Lige nacija, a posebno je istakao kvalitet koji imaju Miralem Pjanić i Edin Džeko.

O'Neill je rekao da će ovo biti prva zvanična utakmica za novog selektora BiH Roberta Prosinečkog i da će to biti motiv svim igračima da odigraju jednu dobru utakmicu.

Za Pjanića je rekao da je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi, kao i da je Džeko napadač evropskog kvaliteta.

“To će bez sumnje biti teška utakmica. BiH je u posljednjem trenutku izgubila baraž u prošlim kvalifikacijama, a skupo ih je koštao poraz na Kipru. BiH ima Miralema Pjanića, jednog od najboljih veznih igrača u Evropi, kao i Džeku, napadača evropskog kalibra. Ovo je prva zvanična takmičarska utakmica za njihovog selektora Roberta Prosinečkog, zato vjerujem da će se svim silama potruditi da budu bolji od nas”, kazao je O'Neill.

Također, trener Sjeverne Irske istakao je zadovoljstvo zbog trenutnog stanja u njegovoj ekipi, a pohvalio je novo UEFA-ino takmičenje Ligu nacija koje bi, prema njegovim riječima, trebalo biti zanimljivo.

klix.ba

Related posts