SDP Bihać ipak ostaje u vlasti u Bihaću: Gradski odbor SDP Bihać se “ugrizao za jezik” i podržao trenutnu koaliciju?

Kako je najavljeno Gradski odbor SDP Bihać je u ponedjeljak održao svoju sjednicu na kojoj je između ostalog trebala biti razmatrana podrška gradonačelniku odnosno nastavak saradnje sa partnerima u vlasti u Gradskom vijeću GS, A SDA i DF.

Iako su pojedini članovi gradskog odbora, kao i Forum mladih SDP Bihać izrazili negodovanja u radu gradonačelnika i funkcioniranja vladajuće koalicije, pa zbog toga i najavili mogući izlazak iz vlasti, to se u ponedjeljak nije dogodilo.

Ono o čemu se najviše raspravljalo su kadrovska pitanja i pozicioniranja, a što je i razlog ostajanja u vlasti. Ipak, po ko zna koji put su prevagnuli interesi za pozicije u odnosu na političke principe.

Međutim, kako u svim odnosima partnera postoje dvije strane, tako i u ovoj. Izvor blizak ostatku vladajuće koalicije ( A SDA, GS i DF) za naš portal otkriva kako ozbiljno razmatraju raskidanje koalicije sa SDP-om, s obzirom da do sada su niz puta pokazali se kao nesiguran partner i partner koji više štete koaliciji nanosi u proteklih godinu dana. – piše usn.ba

Related posts