Savjetnik Fed. ministra poljoprivrede Husnija Kudić prisustvovao šestom Kongresu o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima

Savjetnik Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  mr. Husnija Kudić prisustvovao je šestom Kongresu o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima koji je održan 20. i 21. novembra, u hotelu Hollywood na Ilidži.

U obraćanju Kudić je izrazio zadovoljstvo što učesnici Kongresa imaju  priliku da dodatno razmijene znanja, iskustva i vještine te razmotre nove i inovativne mogućnosti u pčelarskoj proizvodnji.

Izražena je podrška nastojanjima Udruženja za nutricionizam i dijetetiku “Hranom do zdravlja“ kao i njihovim partnerima, organizatorima Kongresa pčelarstva, što svojom stručnošću i inovativnošću uveliko doprinose unapređenju pčelarske proizvodnje u BiH.

“Želim istaći da pčelarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni pozitivan trend u svom razvoju, zahvaljujući prvenstveno mjerama koje je poduzelo Federalno ministarstvo poljoprivrede. Pčelarima zahvaljujemo na saradnji koju smo uspostavili i koju proširujemo  kao i na njihovom radu kojim doprinose i općoj društvenoj koristi što ih čini svjesnijim dijelom našega društva.

Federalno ministarstvo poljoprivrede završilo je prilagodbu i unapređenje različitih provedbenih propisa, uredili smo Registar, prilagodili uvjete za ostvarivanje mjera podrške i ove godine zahvaljujući tome došli na nivo cca milion KM koje ćemo izdvojiti kroz mjere podrške za pčelarstvo u Federaciji BiH“, kazao je Kudić.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao suorganizator dalo je značajan doprinos za održavanje ovogodišnjeg Kongresa o  pčelarstvu i pčelinjim proizvodima.

Related posts