Saučesnik podmuklog ubistva u BiH osuđen na 14 godina zatvora

Mirko Bosnić osuđen je na 14 godina zatvora jer je kao saučesnik 23. maja 2015. godine ubio Miloša Drocu (23) iz Brčkog.

– U izrečenu kaznu zatvora osuđenom se uračunava vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru od 09. marta 2016. godine do 01. septembra 2016. godine i vrijeme provedeno u pritvoru određenom od strane Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 01. septembra 2016. godine pa sve dok pritvor traje – saopšteno je iz Osnovnog suda Brčko distrikta koje je izreklo presudu.

Sud je istovremeno donio i rješenje kojim je produžio pritvor osuđenom, koji može trajati najduže devet mjeseci.

– Sud je osuđenog oslobodio plaćanja troškova krivičnog postupka, a porodicu ubijenog M.D. uputio da svoj imovinskopravni zahtjev ostvaruju u parničnom postupku. Protiv navedene presude stranke imaju pravo izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom – saopšteno je iz suda.

Podsjećamo, na 13 godina zatvora zbog ubistva Miloša Droce pravosnažno je osuđen Goran Ristić (25) iz Brčkog. Mladić je izboden 13 puta ispred jedne pekare u Brčkom.

Tužilaštvo Distrikta ih je teretilo da su počinili podmuklo ubistvo ovog mladića, kojem su nanijeli ubodne rane u predjelu vrata, leđa i nadlaktice.

Related posts