Saopćenje: Predsjednik ASDA Nermin Ogrešević više voli Dodika nego SDA

Mirsad Vojić, predsjednik KO SDA USK osvrnuo se na jučerašnju izjavu Stranke demokratske aktivnosti (ASDA) i njenog predsjednika Nermina Ogreševića kojom su iznijeli optužbe na nedavne izjave predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da nacionalističkom retorikom pokušava opstati na vlasti.
 
“Jasno i precizno imenovanje stvari, procesa i događaja mnogima smeta a vidimo da na navedeno nisu imuni ni predstavnici lokalnih stranaka kakva je ASDA. Mnogo je opasniji način kako to radi upravo ASDA i njihovi predstavnici na vlasti. Dovoljno je ukazati na dva ili tri svježa primjera njihove antibošnjačke politike i pokušaja da, ne birajući načine i sredstva, obezvrijede višedecenijsku borbu SDA za prava Bošnjaka.
 
Javnost je potrebno podsjetiti da je upravo ASDA trgovala s biračkim mjestima u Srebrenici direktno sa SNSD-om dajući podršku negatorima genocida i njihovom kandidatu Mladenu Grujičiću za načelnika općine. Nadalje, tokom suđenja Sakibu Mahmuljinu, ni manje ni više kao svjedok se pojavio Fadil Hasanagić, odani kadar ASDA a kojeg su SNSD-ovi mediji rado hvalili u svojim programskim šemama.
 
O kakvoj se licemjernoj politici radi govore i nedavni  izbori u Mostaru u kojem je ASDA odlučila samostalno nastupiti na izborima pomažući na takav način HDZ, odbivši poziv probosankih stranaka za zajedničko učešće na izborima. Nažalost, ASDA je postala jedna sektaška stranka koja svojim potezima nastoji svoje glasačko tijelo proširiti kod pristalica autonomije.
 
Vjerujem da će građani BiH, a posebno USK, prepoznati loše i zlonamjerne poruke koje predstavnici ASDA koriste u svom radu, a na štetu Bošnjaka i posebno nas Krajišnika”, navodi se u saopćenju predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK.

Related posts