Saobraćaj u BiH se odvija bez zastoja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez većih zastoja, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice zbog sanacije pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad u mjestu Rakovac zbog aktiviranog klizišta.

Related posts