Sanjin Sefić danas svjedoči pred sudom, advokat Rusmir Karkin stigao prvi

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za uzrokovanje saobraćajne nesreće u kojoj su stradale Selma Agić i Edita Malkoč. Nakon prošlosedmične odgode suđenja zbog nepojavljivanja advokata Rusmira Karkina danas su se u ovoj pravosudnoj instituciji pojavili svi čije je prisustvo neophodno za nastavak procesa.

Kao i ranije, suđenju prisustvuju očevi djevojaka koje su preminule 10. oktobra 2016. godine. Otac Edite Malkoč je, ističe, krenuo iz Krupe sinoć u 23 sata kako bi stigao na vrijeme u Sarajevo.

Prijatelji i rodbina stradalih djevojaka su izrazili nadu da će ročište danas konačno biti održano, a advokat drugooptuženih Amara Salihovića i Dine Alića Rusmir Karkin, zbog kojeg je prošlo ročište bilo odgođeno, danas je stigao na sud prije 7:30 sati.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Istovremeno se Saru Sefić te Dinu Alića i Amara Salihovića tereti da su iste noći pomogli Sanjinu u bijegu iz BiH.

Related posts