Samsung najavio alat za prevođenje telefonskih poziva

Već ranije smo vidjeli kako Googleova “Live Translate” funkcija pravi magiju tokom telefonsih poziva, no ona je i dalje ekskluzivna za uređaje iz porodice Pixel. Međutim, fanovi Samsunga će uskoro dobiti nešto slično i to bez potrebe za instaliranjem aplikacija treće strane.

Samsungov sljedeći flagship mobitel, vjerovatno Galaxy S24, dolazi s funkcijom pod nazivom Galaxy AI, koju pokreće Samsungova AI tehnologija na uređaju, kao i AI tehnologija provajdera bazirana na cloudu. Ovaj paket će uključivati i AI Live Translate Call funkciju, koja će prikazivati prijevode razgovora u formi teksta i to u realnom vremenu. Upravo to prikazuje i demonstracijski screenshot razgovora između osobe iz New Yorku koja priča engleski jezik te osobe iz Seoula koja govori korejskim jezikom. Kao bonus, ovaj alat ima i “add event” dugme kad god se spomenu vrijeme i datum, tako da korisnik odmah može označiti datum u kalendaru za svog sagovornika.

O alatu Galaxy AI nema mnogo detalja, osim da će “zauvijek promijeniti način na koji razmišljamo o našim telefonima”, rekao je Wonjoon Choi, šef odjela za istraživanje i razvoj.

Da li će Galaxy AI također uključivati Samsungov Gauss generativnu AI mogućnost, zasad nije poznato, no ukoliko se to dogodi, iznenađenja neće biti s obzirom na činjenicu da nešto slično Google već ima.

Izvor: Klix.ba

Related posts