Samsung Galaxy S10 bi mogao imati tri verzije i senzor za otisak prsta integrisan u ekran

Kompanija Samsung je još uvijek nekoliko sedmica daleko od predstavljanja Galaxyja Note 9, no, već kruže špekulacije o Galaxyju S10.

Analitičar Ming-Chi Kou je rekao da vjeruje da će S10 biti ponuđen u tri veličine, a to su 5,8, 6,1 i 6,4-inčni model. To su gotovo iste dimenzije u kojima Kuo očekuje da se pojavi i novi iphone, tako da će Samsung moći parirati Appleu.

Veća dva S10 modela će navodno imati senzor za otisak prsta integrisan u ekran, dok će se u slučaju manjeg modela taj senzor nalaziti na drugom mjestu. Najmanji model će ujedno biti i Samsungova osnovna ponuda, dok će dva veća imati bolje specifikacije i veće mogućnosti.

Galaxy S9 je dostupan u dvije verzije, a to su 5,8 i 6,2-inčni model s nešto drugačijim specifikacijama. Veći model ima drugu stražnju kameru i više RAM-a.

Kuo je poznat po tačnim najavama Appleovih planova jer ima dobre izvore. Počeo je govoriti i o planovima Samsunga te je dosad bio veoma precizan. On navodi da će se Samsungov uređaj najviše razlikovati od Appleovog upravo po senzoru za otisak prsta integrisanom u ekran, jer će se iPhone oslanjati na tehnologiju prepoznavanja lica.

Pojavila se i informacija da bi S10 mogao imati čak pet kamera, nazad bi se dodao senzor širokog ugla, a naprijed još jedno sočivo za efekt portreta.

Kuo smatra da će i Apple predstaviti tri uređaja različitih specifikacija i cijena, koji će dizajnom biti bliski iPhoneu X s ekranom koji će se prostirati preko gotovo cijele prednje strane. Novi modeli iPhonea se očekuju u septembru, dok je Galaxy S10 još uvijek daleko. Samsung uređaje iz ove porodice predstavlja krajem februara. Prije toga će 9. augusta predstaviti Note 9, ali se veće promjene ne očekuju.

Related posts