Ruski avioni s vojnicima sletjeli u Venezuelu. Nitko ne govori zašto

DVA RUSKA vojna zrakoplova sletjela su u subotu na aerodrom u Caracasu s visokim časnikom i stotinjak vojnika, objavio je lokalni novinar.

Jedna stranica za praćenje letova pokazala je da su dva zrakoplova krenula u petak iz ruske vojne baze prema Venezueli, a druga da je jedan u nedjelju napustio Caracas.

Te informacije objavljene su tri mjeseca nakon što su dvije države održale zajedničku vojnu vježbu u Venezueli koju je predsjednik Nicolas Maduro nazvao jačanjem bilateralnih odnosa, a SAD kritizirao kao rusko upletanje u tu regiju.

Novinar Javier Mayorca napisao je na Twitteru da je prvim zrakoplovom stigao Vasilij Tonkoškurov, šef stožera ruskih kopnenih snaga, a da je drugi bio teretni zrakoplov s 35 tona materijala.

Javier I. Mayorca@javiermayorca

ULTIMA HORA Esta tarde llegó al aeropuerto de Maiquetía una comitiva de 99 militares rusos, al mando del ministro de la Defensa del país mayor gral Vasilly Tonkoshkurov. Fueron recibidos en rampa presidencial por la VA Marianny Mata,dir Asuntos Internacionales e Integración(1/2)

9,435 people are talking about this

Putnički avion Iljušin IL-62 i vojni transporter Antonov AN-124 poletjeli su u petak prema Caracasu s vojnog aerodroma Čkalovski i na putu se zaustavili u Siriji, prema podacima stranice Flightradar24.

Federico Black B.@FedericoBlackB

Hoy llegaron al aeropuerto Internacional de Maiquetía estos dos aviones de la Fuerza Aerea rusa.

1 Ilyushin Il-62M
1 Antomov 124

Fotos: cortesía

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Federico Black B.@FedericoBlackB

En esta foto (también cortesía) se observan camiones descargando el Antonov 124 de la Fuerza Aerea Rusa que llegó hoy a Maiquetía. pic.twitter.com/OZ4FLp6jRp

View image on Twitter
847 people are talking about this
Teretni je zrakoplov napustio Caracas u subotu ujutro, pokazala je druga stranica Adsbexchange.

Ministarstvo informiranja Venezuele, kao ni ruska ministarstva obrane i vanjskih poslova, nije odgovorilo na zahtjev Reutersa da komentira izvješća.

Trumpova administracija uvela je sankcije naftnom sektoru Venezuele kako bi izazvala pad Madura i pozvala čelnike vojske da mu otkažu poslušnost.

Maduro je sankcije nazvao američkim intervencionizmom i dobio diplomatsku potporu Rusije i Kine.

On je u srijedu rekao da će Rusija “sljedeći tjedan” poslati u Venezuelu lijekove, ne precizirajući kako će stići i dodao da je Moskva u veljači poslala oko 300 tona humanitarne pomoći.

Venezuela je u veljači blokirala humanitarni konvoj koji je koordinirao oporbeni čelnik Juan Guaidó, uključujući pomoć SAD-a, koji je u Venezuelu trebao ući preko granice s Kolumbijom.

Izvor: index.hr

Related posts