Dodik: Nemojte mi vjerovati kada kažem "BiH je moguća", ona je djelo politike koja je bombardirala Srbe

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik večeras je u Nišu održao govor povodom obilježavanja 20 godišnjice NATO bombardiranja Srbije.

Iskoristio je priliku da prokomentariše BiH i aspiracije naše zemlje ka NATO-u.

On je rekao večeras u Nišu da je NATO bombardirajući Srbiju “počinio stravičan zločin nad srpskim narodom, a da su isto to nekoliko godina ranije doživjeli Srbi u Republici Srpskoj”.

Dodik je kazao kako su “godine i decenije koje dolaze godine državnog ujedinjenja”.

– Vjeruje da će i drugima to postati jasno jer drugog puta nema… Kada im na neki diplomatski i malo drugačiji mekši način kažem bilo šta o tome kako je moguća BiH, nemojte da mi vjerujete, ja ne vjerujem da je to moguće jer je i BiH rezultat ideologije i politike koja je bombardirala Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji. Kada sam danas izložen zahtjevima da BiH pođe putem NATO saveza, jasno im kažem da ja to ne mogu da prihvatim i neću. Neću zato što to ne prihvata i Srbija. Neću nikada da dozvolim da se uspostavi granica na Drini – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je bombardiranje dugo pripremano i da po posljedicama i “danas traje, što se vidi po djeci koja nemaju kose”.

– Znamo da i danas ta agresija traje. To je bilo nemilosrdno, a oni su to pretvorili u anđela. Bilo je nepravdeno, nasilnički i zločinački – rekao je Dodik.

On je napomenuo na smrt 12 banjalučkih beba koje su umrle jer nisu dobile kisik, ali i 78 djece koja su ubijena tokom bombardiranja NATo-a u Srbiji.

– Neka su prokleti svi koji su donijeli odluku i učestvovali u bombardiranju i ubistvu male Milice Rakić i sve djece u Republici Srpskoj i Srbiji – rekao je Dodik.

On je podsjetio na motive NATO-a da počnu sa kampanjom bombardiranja.

“Govorili su da smo oni koji čine genocid, etničko čišćenje, sve ono što su nama činili. Pokušali su da opravdaju svoj zločin pričom o kolateralnoj šteti. Nisam od onih koji će im to oprostiti”, poručio je Dodik.

Srna

Related posts