Rusija nastavlja dronovima napadati Kijev: Nema štete ni žrtava

Ukrajinski zapovjednik Serhij Popko rekao je da su sistemi protivzračne odbrane pogodili oko 10 dronova u Kijevu i njegovu predgrađu

Rusija je drugu noć zaredom izvela nekoliko valova napada dronovima na Kijev, saopćila je gradska vojna uprava, a prenosi BBC. Ukrajinski zapovjednik Serhij Popko rekao je da su sistemi protivzračne odbrane pogodili oko 10 dronova u Kijevu i njegovu predgrađu. Dodao je da nema izvještaja o “kritičnoj šteti” i žrtvama.

Neki oboreni

Ruske vlasti tvrde da je ukrajinski dron koji je išao prema Moskvi oboren jučer. Ministarstvo odbrane sapriopćilo je da je letjelica bez posade presretnuta iznad Bogorodskog okruga na sjeveroistočnom rubu glavnog grada. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da nema štete ni žrtava.

Nedjeljni zračni napadi na ukrajinske mete uslijedili su nakon vala napada prethodne noći, a Kijev je rekao da je oborio 29 od 38 bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje koje je lansirala Rusija. BBC nije mogao neovisno potvrditi koliko je dronova lansirano i uništeno.

Zračne snage

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pohvalio je svoje zračne snage za obaranje najvećeg broja bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala posljednjih šest sedmica. 

Izvor: Avaz.ba

Related posts