"Roma bi prodala Džeku ili Manolasa da je Strootman odbio transfer u Marseille"

Strootman je bio veoma važan dio rimske ekipe nakon što se oporavio od teške povrede i navijače ovog kluba šokirala je vijest da je potpisao za Marseille. Početkom prelaznog roka Roma je prodala Radju Nainggolana, a odlazak još jednog veznog igrača dodatno je zbunio navijače Vučice.

Međutim, novinar Corriere della Sera, Luca Valdiserri, objasnio je da to nije ništa čudno za Romu koja je poznata po takvim stvarima. Roma je od prodaje Strootmana zaradila 25 miliona eura plus tri miliona uz bonuse. Valdiserri je izjavio u slučaju da je Strootman odbio transfer da bi klub sigurno prodao Edina Džeku ili Kostasa Manolasa.

Novinar italijanskog portala tvrdi da je Roma ovog ljeta dobila nekoliko ponuda za Džeku i Manolasa, ali većinom od klubova van Evrope. Rimski klub je želio pod svaku cijenu srediti probleme oko finansijskog fair-playja, a Valdiserri je objavio da je klub razmatrao prodaju Džeke ili Manolasa u slučaju da je Strootman odbio odlazak u Marseille.

“Monchi tvrdi da su Nainggolan i Strootman otišli jer su oni to željeli, ali to nije istina. To vidite po izjavama igrača koji kažu da ih je klub prodao i da nisu htjeli da idu iz Rima. U slučaju da Strootman nije otišao klub bi napustila jedna od dvije zvijezde, a to su Džeko i Manolas. Imali su ponude za njih od bogatih klubova van Evrope i razmatrali bi ih sigurno da Holanđanin nije otišao. U Romi se ne bi libili da prodaju Džeku ili Manolasa iako su im to glavni igrači. To nije neobično jer Roma to radi godinama, pa sjetite se samo odlazaka Marquinhosa, Benatije, Salaha i Rudigera”, poručio je Valdiserri.

sportsport.ba

Related posts