Rasvjetljeno više krivičnih djela na području Cazin

Policijski službenici Policijske stanice Cazin, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela koja su se desila na području općine Cazin počinjenih, poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji, te došli do saznanja o licima koja su mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

Dana 27.09.2017 godine, Policijskoj stanici, lice A.N. prijavio je da je u njegovoj privatnoj šumi u naselju Mujakići, općina Cazin, bespravno posječeno više stabala drveta. Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela iz člana 316 KZ F BiH „ Šumska krađa“ lice K.A.rođen 1979.godine, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, te će nakon kompletiranja predmata protiv istog Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dana 27.09.2017.godine , Policijskoj stanici, od strane državljanina R Austrije K.R. sa privremenim boravkom u BiH prijavaljena je krađa, iz kombi vozila, novčanika u kojem su se nalazili lični dokumenti i 650 KM novca od strane NN lica ili više njih. Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela iz člana 286. KZ F BiH „ Krađa“, lice J.E.rođen 1986.godine, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, te će nakon kompletiranja predmeta protiv istog Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dana 28.09.2017.godine, Policijskoj stanici, od strane lica H.T., prijavljena je krađa novčanika u kojoj su se nalazili dokumenti i novac u iznosu od 250 KM, u prostoriji pekare „Centar M“. Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela iz člana 286. KZ F BiH „ Krađa“, lice A.D..rođen 1997.godine, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada, te će nakon kompletiranja predmeta protiv istog Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dana 29.09.2017.godine, policijski službenici OKP PS Cazin poduzimajući operativno taktičke mjere i radnje, došli su do informacije da lice I.M.rođen 1996.godine sa područja općine Cazin, posjeduje oružje čije držanje je zakonom zabranjeno. Na snovu naredbe Općinskog suda izvršen je pretres porodične kuće i tom prilikom pronađene su dvije automatske puške M70 sa preklopnim kundakom, 6 okvira za municiju za AP M70 kao i 56 komada metaka call.7,62 mm. Protiv I.M slijedi izvještaj KT Bihać za krivično djelo iz člana 371. KZ FBiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Dana 29.09.2017.godine, policijski službenici provodeći planske aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, u mjestu Ćoralići kod lica B. A. rođen 1986.godine iz Cazina, pronašli su neutvrđenu količinu bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“. Lice B. A. lišen je slobode i nad istim je zavedena krimininalistička obrada. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 239 KZ F BiH „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Dana 29.09.2017.godine, policijski službenici provodeći planske aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, u mjestu Kovačevići kod lica A. B. rođen 1954.godine iz Cazina, pronašli su neutvrđenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L.“. Lice A. B. lišen je slobode i nad istim je zavedena krimininalistička obrada. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 239 KZ F BiH „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Dana 01.10.2017.godine, Policijskoj stanici obratilo se lice B.D.rođen 1985.godine, koji je prijavio da je u dvorištu kuće locirane u Šturlić, općina Cazin , zatekao lice sa predmetima koji pripadaju prijavitelju. Ulaskom u dvorište, izvršilac fizički napada oštećenog nakon čega se udaljava u nepoznatom pravcu. Policijski službenici lišili su slobode lice D.S.rođen 1992.godine i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog počinjenog krivičnog djela iz čl. 287 KZ F BiH „ Teška krađa“. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Related posts