Karatistkinja Ajla Mahmutović će ipak otići na SP, premijer Rošić ponudio pomoć

Nakon što je Klix.ba večeras objavio da je sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu, Cazinjanka Ajla Mahmutović odustala od predstojećeg Svjetskog prvenstva na Tenerifama budući da nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje i boravak, nije se dugo čekalo na reakciju.

Našu redakciju kontaktirao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo koji je rekao da će ministarstvo na čijem je čelu našoj najboljoj karatistkinji platiti cjelokupne troškove odlaska na SP.

“Ja ću pronaći način da osiguramo ta sredstva. Bez obzira što je u pitanju Kanton Sarajevo, mi smo voljni pomoći da ona ide na Svjetsko prvenstvo”, kazao je Kurić.

Kontaktirali smo i Ajlu koja kaže da ju je u međuvremenu nazvao i premijer USK Husein Rošić i ponudio svoju pomoć, ali da je bilo i drugih poziva.

“Hvala svima koji su se javili u ovom kratkom roku, no žao mi je što se na ovakav način i u posljednjem momentu stvari moraju ovako odvijati”, rekla je Mahmutović.

Istakla je i da se osjeća poniženo da nakon toliko priprema, uloženog truda i vremena, sve ovisi o “papirićima”.

“Ne znam kako se ponašati dostojanstveno u ovoj situaciji. Nadam se da ću pronaći rješenje i otići na Svjetsko prvenstvo”, kazala je Mahmutović, koja je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojila pregršt medalja, sedam puta bila prvakinja BiH te viceprvakinja Evrope.

Related posts