PROTEST U BEOGRADU : Demonstranti poručili "KRENULO JE, SRBIJO"

Protest “Stop krvavim košuljama” održan je večeras u Beogradu, a učesnici su protestnu šetnju centrom grada završili na Trgu Republike uz poruku “Krenulo je, Srbijo”.

Protest opozicije, koji je najavljen kao građanska protestna šetnja protiv nasilja, počeo je oko 18 sati okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Šetnja, koja je prema planovima trebalo da se završi kod Skupštine Srbije, produžena je, a kolona je odatle nastavila ka Takovskoj i zgradi RTS, a zatim Svetogorskom ulicom nazad ka centru grada i Trgu Republike.

Na čelu kolone istaknut je transparent sa natpisom “Stop krvavim košuljama”, u prvim redovima bili su lideri opozicije, a među okupljenima i brojne javne ličnosti.

Učesnici protesta su uzvikivali “Ua”, “Izlazite napolje”, a nosili su transparente sa natpisima “Štanglom u reforme”, “Svom snagom u glavu”, “Otvorite medije, ne glave opozicije”, “Uvek pištaljka, nikad više puška”…

U protestima pod parolom “Stop krvavim košuljama” učestvovali su predstavnici Saveza za Srbiju (SZS), ali su ih predvodile javne ličnosti – glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, kao i košarkaški trener Duško Vujošević.

Protesti su završeni uz poruke okupljenima da je Srbija danas pokazala da je šira i jača od neke stranke i da nije poklekla.

Hvala Srbijo, hvala Beograde što smo se okupili u ovolikom broju u borbi protiv diktature u Srbiji. Krenulo je Srbijo, krenulo je Beograde – poručila je Jelena Anasonović, jedna od učesnika protesta okupljenima na kraju šetenje.

Izvor:slobodna-bosna

Related posts