Prosinečki: Protiv Sjeverne Irske sam igrao i dobro je poznajem, vjerujem da ćemo proći dalje

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u izjavi za Klix.ba kazao je da nas čekaju odlične utakmice u Ligi nacija gdje ćemo se susreti s Austrijom i Sjevernom Irskom. Prosinečki vjeruje da BiH može proći dalje.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati u grupi 3 u Ligi B Lige nacija zajedno sa selekcijama Austrije i Sjeverne Irske.

“Dvije ekipe po mjeri. To su reprezentacije koje su po mjeri Bosne i Hercegovine. Pred nama su odlične utakmice u Ligi nacija i mislim da možemo proći dalje”, kazao je Prosinečki.

Selektor posebno dobro poznaje Sjevernu Irsku protiv koje je igrao dva puta dok je vodio Azerbejdžan. Sjeverna Irska je kod kuće slavila s 4:0, a u gostima rezultatom 1:0 nakon što je u sudijskoj nadoknadi meča postigla pobjednički gol.

“Sjevernu Irsku mnogo dobro poznajem, pogotovo zbog toga što sam protiv nje igrao dok sam vodio Azerbejdžan. To je reprezentacijia čiji igrači uglavnom igraju u Engleskoj. Oni gaje otočki nogomet s puno trke i borbenosti, prekidi su im jača strana. Ali, i s Azerbejdžanom, a pogotovo s BiH se može igrati protiv njih”, rekao je selektor.

Iako se nije susretao s Austrijom, ova selekcija mu nije nepoznanica, a smatra da će nam odgovarati što se radi o zemlji koja nije mnogo udaljena od BiH.

“Austriju također znamo. Godinama prave dobre rezultate, sada su propustili plasman na Mundijal. Radi se o dobroj reprezentaciji. I to je jedna odlična utakmica, bit će nam blizu što je također bitno”, rekao je Prosinečki.

Related posts