Prosinečki: Nemam više snage za takav trenerski život

Te su financije bile najveći razlog zašto nisam ostao u Kajzerisporu

Samo je nekoliko dana proveo u Zagrebu s porodicom i već je u petak navečer odletio u Tursku. Natrag u Tursku, ali ovaj put ne u Kajzeri, nego u Denizli. Robert Prosinečki (51) nastavlja karijeru u toj zemlji. Iako je ostao u Prvoj ligi s Kajzerisporom (odlukom Saveza liga je proširena zbog pandemije koronavirusa), nakon pregovora ipak nije dogovorio novi angažman u tom klubu, nego je preuzeo Denizlispor.

– Žao mi je zbog odlaska iz Kajzerispora, jer sam s klupskom predsjednicom Bernom Gozbasi imao doista sjajan odnos. Ona je zapravo i bila najveći razlog zašto sam uopće došao u prosincu u Kayserispor – rekao nam je Prosinečki za “Sportske novosti”, te dodao: 

– Klub je sad u velikim problemima, proračun je manji nego što se mislilo da će biti, a istodobno je Savez odlučio postaviti limite oko financijske potrošnje klubova na transfere. Svi su klubovi zbog toga nezadovoljni, posebno oni najveći, koji sad doista ne znaju što da rade. Primjerice, jedan turski velikan ima limit za transfere igrača na 12 miliona eura, a samo plaće igrača su čak 20 miliona eura! I ne znaju kako to riješiti, klubovi se još nadaju da će Savez promijeniti odluku i ukinuti taj limit . 

I te su financije bile najveći razlog zašto nisam ostao u Kajzerisporu. Praktički se ne može dovesti nijedan nogometaš, a odlazak je najavilo nekoliko najboljih igrača i bilo bi užasno teško raditi u takvim uvjetima. Nemam više snage za takav trenerski život, sedam mjeseci smo se borili za ostanak, sedam mjeseci nisam izašao iz kampa, bilo je to strahovito stresno razdoblje, k tome popraćeno i pandemijom koronavirusa i svakako bih želio u novom klubu izbjeći tu borbu za ostanak. Imao sam nekoliko ponuda, ali Denizlispor je bio najkonkretniji i nakon višednevnih pregovora dogovorili smo jednogodišnju suradnju. Vidjet ćemo, momčad mi izgleda dobro i s nekoliko bismo pojačanja mogli nešto napraviti. Vjerujem da ćemo dovesti tri-četiri igrača.

Izvor: sport.avaz.ba

Related posts