Prosinečki mora ponovo u bolnicu: "Ne treba dramiti..."

Opšte je poznato kako bosanskohercegovački selektor i nije najbolje zdravstvenog stanja. Krajem prošle godine je zbog problema sa divertikulom tankog crijeva u Sarajevu dvaput podvrgnut operativnom zahvatu, a za nekoliko dana ide i na treću operaciju.

“Već sam prije najavio da ću nakon Armenije i Grčke otići na još jednu operaciju. Trebao bih na operaciju za nekoliko dana, a moram odlučiti gdje će me operisati, u Zagrebu ili Sarajevu. Nema razloga za dramu, sad me čeka jedan rutinski zahvat na koji moram otići”, izjavio je Prosinečki, prenosi 24sata.hr, pa potom dodao:

“Sad je sa zdravljem sve u redu, baš se dobro osjećam. Ti problemi su iza mene, ali na ovaj zahvat moram otići.”

Robi je problema sa zdravljem imao i u prošlosti. Dok se u junu 2009. s porodicom odmarao na Krku u jednom trenutku je osjetio vrtoglavicu, problijedio, te je odmah transportovan u bolnicu. Strahovalo se tada da ima problema sa srcem i da je ustvari na naplatu došao njegov strastveni porok pušenje, ali ispostavilo se tada da je za njegove muke kriva bila želučana bakterija. Pozlilo mu je jedne prilike i kada je kao trener Crvene zvezde bio na pripremama u Zlatiboru, tada je u pitanju bio manji pad imuniteta.

Related posts