Proces traje pet godina: Tuzlanskom advokatu se još sudi za udes u kojem su poginula braća Zulić

Senadu Huremoviću, advokatu iz Tuzle koji je skrivio stravičnu saobraćajnu nesreću koja se 2013. godine dogodila u Kalesiji, kada su poginula braća Jasmin i Nermin Zulić, još se sudi za ovu nesreću!

Kako nam je potvrđeno u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, prvostepena presuda koja je izrečena Huremoviću u ovom slučaju, kada je kažnjen sa dvogodišnjom zatvorskom kaznom, ukinuta je, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

– Kantonalni sud Tuzla je u junu 2017. godine u drugostepenom postupku djelimično uvažio žalbu branioca optuženog i ukinuo presudu – kazao je za Faktor Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

U ovom slučaju Huremović je optužen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

I dok sudski proces za pogibiju braće Zulić traje pet godina, zanimljivo je da je advokat u prvostepenom postupku već osuđen za udes koji je vozeći pijan skrivio u martu prošle godine.

On je tada vozeći “porschea” u Tuzli udario djevojku, a potom pobjegao sa mjesta nesreće. Policija ga je brzo identifikovala i uhapsila, te mu je određen i pritvor.

Samo tri mjeseca kasnije osuđen je zbog ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci, te sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svim vrstama prevoznih sredstava u trajanju od dvije godine.

Na ovu presudu je Tužilaštvo izjavilo žalbu Kantonalnom sudu Tuzla.

Pravosnažna presuda po žalbi još nije donesena.

Related posts