Poslovno planiranje i održivi rast malih biznisa može utjecati na razvoj turizma u NP Una

U okviru projekta “Zaštićena područja za prirodu i ljude” – Terenski projekt Una organizirana je radionica iz poslovnog planiranja kako bi se što više ljudi potaknulo na pokretanje privatnog biznisa vezanog za održivi turizam.

WWF Adria, JP NP Una i Turistički klaster Una organizirali su radionicu poslovno planiranja u Kulen Vakufu u trajanju od tri dana koja je bila namijenjena sudionicima koji razmišljaju o pokretanju privatnog biznisa vezano za održivi turizam ili su već započeli i žele ga proširiti te su im potrebna nova znanja i vještine.

Osim teorijskog dijela pripreme poslovnih planova, fokus radionice je bio na poslovnim idejama sudionika kako bi dobili što više konkretnih informacija u vezi s vlastitim poslovnim planom. Nakon tri dana radionice sudionici su razvili vlastite poslovne ideje od kojih svaka može doprinijeti kreiranju novih turističkih proizvoda.

„Najveći broj sudionika koji se odazvalo u ovom krugu je s područja NP Una što nas iznimno veseli, jer su upravo oni pokretači razvoja održivog turizma u Nacionalnom parku. Drugi krug radionica iz poslovnog planiranja održat će se u Bihaću te također očekujemo odličan odaziv. Nadamo se da će ova radionica u konačnici rezultirati novim turističkim proizvodima“, izjavila je Zrinka Delić, voditeljica projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“ – Terenski projekt Una.

Cilj terenskog projekta Una je da se u Nacionalnom parku Una i njegovoj široj okolini uspostavi model rada gdje je nacionalni park generator razvoja ekološki odgovornog poslovanja, kroz pružanje podrške za ideje održivog poslovanja, plasiranje lokalnih proizvoda na tržište te njihovo brendiranje.

Za sve zainteresirane koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na radionici poslovnog planiranja u navedenom datumu, organiziramo istu u terminu od 26.04. do 28.04.2017. godine u Bihaću.

Osim navedenih radionica iz poslovnog planiranja WWF Adria organizira i dvodnevnu radionica iz osobne motivacije koja će se održati od 20.04. do 21.04.2017. godine u Bihaću u trajanju od 9 do 17 sati.

Organizacijom ovih radionica i provedbom planiranih aktivnosti u konačnici će pridonijeti jačanju sektora turizma kao najprofitabilnije grane privrede kod nas, a koja direktno ili indirektno aktivira veliki broj poduzeća i pojedinaca,istovremeno uz garanciju da će prirodni resursi ostati zaštićeni i očuvani za buduće generacije.

Related posts