Poslije Euro asfalta dvaput asfalt

Privode se kraju radovi na izgradnji novog kanalizacionog sistema u Bihaću. Nakon skoro tri godine od početka građevinskih radova, može se reći da je završena prva faza projekta, a ovih dana svjedoci smo da se ubrzano pristupa i samoj finalizaciji radova, odnosno asfaltiranju cesta.

Ipak, kada smo se ponadali da su neadekvatni i prokopani dijelovi puteva stvar prošlosti, svega nekoliko dana nakon asfaltiranja pojavili su se novi(stari) problem koji su više nego uočljivi, ali i opasni za sve učesnike u saobraćaju.

Ceravačka brda jedan od prioritetnih puteva prema Kantonalnoj bolnici među prvima je asfaltirani put, nakon što su okončani svi radovi na kopanju u sklopu KFW projekta. Pola puta je asfaltirano u potpunosti dok je druga polovina samo tamo gdje je put bio prekopan.

Iako je postojalo nezadovljstvo od strane građana urađenim poslom, posebno na ovom drugom dijelu, može se reći da su mještani nakon višemjesečne agonije mogli odahnuti od prašine, ali i znatno lakše pristupiti svojim domovima. Svega par dana nakon asfaltiranja i prvih većih padavina, cesta je, slobodno možemo reći gora, ali i znatno opasnija za sve učesnike u saobraćaju.

Kako smo saznali u Zavodu za prostorno uređenje, unatoč neadekvatno urađenom poslu od strane Euro asfalta, Zavod za prostorno uređenje čini sve što je u njihovoj moći kako bi prije zimske sezone što veći broj cesta u gradu Bihaću bio završen.

Želimo da vjerujemo da su propusti na pripremi i završetku prve faze samo sporadični i da većih problema u narednom periodu ne bi trebalo biti,posebno ako uzmemo u obzir da se polako bliži zimska sezona, a sa njom i snijeg.

/rtvusk.ba

Related posts