Policija će uklanjati napuštena vozila, a vlasnike očekuju novčane kazne

Pripadnici MUP-a SBK ovih dana provode aktivnosti na sprečavanju i sankcioniranju nepropisnog parkiranja, s obzirom na to da takva vozila otežavaju odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, a što negativno utiče na ukupnu sigurnost u oblasti saobraćaja.

– Prilikom provođenja ovih aktivnosti primijećen je veći broj oštećenih i havarisanih vozila, vozila bez registarskih oznaka, pa čak i kamp-prikolica, koja su ostavljena na javnim površinama – parkinzima, zelenim površinama ili čak na samim saobraćajnicama. Mole se svi vlasnici takvih vozila da u narednih nekoliko dana uklone ta vozila sa javnih površina, čime će se, osim povećanja sigurnosti, stvoriti i dodatna parking mjesta, a naši gradovi će dobiti uredniji i urbaniji izgled – apelirali su na građane iz MUP-a SBK.

Ukoliko te ne učine, spomenuta vozila uklonit će pripadnici policije, a u tom slučaju, vlasnik će, u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, biti sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 50-250 KM.

Osim toga, dužan je platiti i troškove uklanjanja vozila.

Related posts