Podignuta optužnica protiv instruktora u auto-školama u Velikoj Kladuši

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Bajazita Topića, Omera Sabljakovića, Fadila Hajdarevića i još pet instruktora zaposlenih u auto-školama u Velikoj Kladuši zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ukupno 26 krivičnih djela korupcije, i to primanje i davanje dara ili drugih oblika koristi i sprečavanje dokazivanja u pokušaju.

Topiću, Sabljakoviću i Hajdareviću se stavlja na teret da su 7. januara u Velikoj Kladuši, kao članovi Komisije za polaganje vozačkog ispita, koja djeluje pri Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, a suprotno zakonitom vršenju svoje službene dužnosti, od instruktora i kandidata primali novčane iznose od 100 KM po kandidatu kako bi im omogućili da polože praktični dio vozačkog ispita.

Instruktorima se stavlja na teret da su dali novčane iznose članovima Komisije za polaganje vozačkog ispita, odnosno posredovali u davanju novca ili obećali dar ili drugu korist službenim osobama, a u cilju da pomenute osobe omoguće polaganje praktičnog dijela vozačkog ispita njihovim kandidatima.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Općinskom sudu u Velikoj Kladuši.

Related posts