Plasman na Mundijal nedovoljan: Srbija smijenila selektora, Muslin prošao kao Vaha

– U sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sJednica Odbora za hitna pitanja kojom je predsJedavao Slaviša Kokeza, predsJednik FSS. Odbor za hitna pitanja FSS donIo je odluku o sporazumnom raskidu ugovora sa Slavoljubom Muslinom. Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se bivšem selektoru A reprezentacije na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu – objavljeno je na stranici Fudbalskog saveza Srbije.

Privremeno rješenje na klupi Orlova će biti predsjednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić.

– Mladen Krstajić, bivši istaknuti reprezentativac koji je zabilježio 59 nastupa za najbolji nacionalni tim, u minulom ciklusu kvalifikacija član stručnog štaba, određen je za v.d. selektora A reprezentacije. On će da predvodi reprezentaciju u naredna dva prijateljska meča, protiv Kine i Južne Koreje – navodi FSS.

Muslin je predvodio Srbiju do prvog mjesta u proteklim kvalifikacijama za SP i direktnog plasmana na Mundijal u Rusiju. Međutim, tamo neće predvoditi svoj tim.

Slično je prošao i bh. stručnjak Vahid Halilhodžić uoči SP-a u JAR-u 2010. godine, kada je Obalu Bjelokosti odveo na smotru najboljih selekcija svijeta, ali je nekoliko mjeseci pred početak takmičenja dobio otkaz.

Related posts