Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog novih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, od srijede (26.07.) pa do 29.07. od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Počeli su radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07 do 17 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Radovi na osvjetljavanju dijela petlje Blatuša kod Zenice izvode se danas od 08:30 do 19 sati, zbog čega će vozila na ovoj petlji (na mostu) saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Related posts