Obilježen Dan Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II” u Bihaću

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara jučer je u Bihaću sudjelovao na proslavi Dana Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II.” u Bihaću.

Od osnutka 2006. godine do danas Katolički školski centar postao je respektabilna obrazovna ustanova koja danas ima više stotina učenika.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u svom je obraćanju čestitao Dan Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II”

“Čestitam prvenstveno onima koji su sanjali i dosanjali ovakav školski centar i svima koji su ugradili svoj trud u izgradnju ove školske ustanove. Ovaj centar preuzima dio društvene obveze obrazovanja i odgoja mladih i to na visokoj razini. Zbog toga sve nadležne institucije su dužne omogućiti i poduprijeti rad, a ne kako se događalo ove godine, da se iz nerazumnih razloga od strane vlade USK otežava, pa čak i osporava rad Katoličkog školskog centra. Nadam se da će svi pomoći da Katolički školski centar “Ivan Pavao II” u Bihaću nesmetano radi i dalje, odgaja i obrazuje mlade na najvišoj razini. Na dobrobit svih u bihaćkom kraju.” poručio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara

Katolički školski centar u Bihaću je nastavak obrazovne funkcije koju su u Bihaću započele časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove 1894. godine otvorivši u Klosteru pučku školu s četiri razreda. Ratnim i poratnim prilikama 1945. godine prekinut je period u odgoju i obrazovanju djece u Gradu Bihaću koje je pokrenula Katolička Crkva. Nakon nekoliko desetljeća, 2006. godine ta je tradicija vraćena u Grad Bihać.

Related posts