Mladi Velike Kladuše organizovali kolačijadu za jednogodišnju Bišćanku Dalal Omerović: “I Velika Kladuša je uz Dalal!”

S ciljem prikupljanja novca za liječenje jednogodišnje Dalal Omerović iz Bihaća u petak, 27. oktobra na Trgu mladih u Velikoj Kladuši upriličena je kolačijada.

Ovoj malenoj djevojčici je, tek što je proslavila svoj prvi rođendan, dijagnosticiran najteži oblik akutne leukemije. Dalal se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a u cilju izlječenja treba biti podvrgnuta transplantaciji koštane srži. Troškovi ovog operativnog zahvata izuzetno su skupi i još nije preciziran tačan iznos potrebnih sredstava. Izvjesno je da će se raditi o ogromnoj svoti, koju njeni roditelji nisu u mogućnosti osigurati bez pomoći dobrih ljudi.

Na ovu tužnu priču koja je odrastanje, igru i bezbrižnost zamijenila bolničkim hodnicima, terapijama, lavovskom borbom i teškom neizvjesnošću, gotovo niko nije ostao ravnodušan. Tako su širom Unsko-sankog kantona u kratkom periodu pokrenute humanitarne akcije. Načini su razni, ali misija je svima ista – život.

U cilju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje male Dalal, u nedjelju, 29. oktobra od 10:00h na terenu Sportsko-rekreativnog centra „Tempo“ u Velikoj Kladuši biće održan i humanitarni malonogometni turnir. Za sve informacije zainteresirani učesnici mogu kontaktirati Anesa Nurkovića (061 784 880) i Senada Šehića – Fašu (061 235 265).

Related posts