NSRS sutra o povlačenju iz OSBiH, UIO i Ustavnog suda

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana sutra u 12.00 časova, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik NSRS rekao je da će se na dnevnom redu naći dvije tačke – Informacija o zaključcima NSRS od 17.2.2020 godine, u okviru koje će biti razmatran zaključak o pozivu srpskom sudiji Ustavnog suda BiH da podnese ostavku i Informacija o zaključku NSRS usvojene u 10.12.2020. godine.

Stevandić je rekao da je u drugoj informaciji riječ o zaključcima o povlačenju saglasnosti o ranije prenesenim nadležnostima – Oružane snage BiH, UIO.

– Budući da je rok odluke istekao, ponovo ćemo razmatrati zaključak. Ovi zaključci ostali bi na snazi, ali bi bilo ukinuto vremensko ograničenje i bili bi dodatno osnaženi – rekao je on.

Stevandić je rekao da se današnjoj sjednici Kolegijuma NSRS nisu odazvali poslanici SDS-a, bez posebnog obrazloženja.

– Svi su glasali za dnevni red, da objedinimo raspravu o ove dvije tačke, ali smo se dogovorili da rasprava bude po Poslovniku, ne samo šefovi klubova. Kolege iz PDP-a i Liste za pravdu i red glasali su da i lideri stranaka govore – rekao je on.

Stevandić je naveo da izjava o pitanju imovine RS, koju su članovi vladajuće koalicije juče potpisali u Banjaluci, nije na dnevnom redu.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts