Novi skandal: Traore već 13 godina nastupa pod lažnim imenom i prezimenom

Naime, bivši igrač Evertona, koji je ove sezone u dresu Amiensa (posuđen iz Monaca) odigrao samo 16 ligaških mečeva i nije postigao nijedan gol, tereti se za krađu identiteta i lažiranje godina.

Traore je karijeru počeo u Obali Slonovače u klubu Etoile Sportive d'Abobo, a predsjednik tog kluba Ibrahim Kone optužuje Monacovog igrača da je lažirao podatke o sebi i da već godinama igra pod lažnim imenom i prezimenom. Lacina Traore, zapravo, nije Lacina Traore! Neko ko je?

“Lacinu Traorea sam 2005. godine doveo i tada se zvao Traore Menene. Na moje veliko iznenađenje, kasnije je promijenio svoje godine i svoje ime. Ovaj problem traje 13 godina. Nije pošteno u sportskom smislu i zbog toga podnosnim pravni slučaj protiv njega. Znam puno stvari koje mogu dokazati da je stvarno igrao za naš klub pod drugačijim podacima. Moramo pronaći rješenje. Čekamo da Savez popravi ovu nepravdu. Ako to ne bude riješeno, idem pred Arbitražni sud za sport”, rekao je Kone.

Etoile Sportive d'Abobo želi da dokaže da je Traore igrao u njihovim redovima kako bi dobili nadoknadu za treniranje i procenat od transfera, kako to već ide po FIFA pravilima.

Prije Monaca Traore je igrao za Cluj, Kuban, Anži, Everton, CSKA, Sporting Gijon… I dok god se ne uvde DNK provjera, ovih slučajeva će biti, uglavnom je riječ o afričkim igračima koji ne biraju sredstva kojima će doći do cilja, odnosno dobrog ugovora i zarade.

sportsport.ba

Related posts