Novi problemi za Zmajeve: BiH desetkovana večeras protiv Švedske!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se sa novim problemima pred večerašnji prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Zmajevi će od 20.30 sati u Bratislavi igrati protiv Švedske, a za selektora Ivicu Obrvana stigle su nove loše vijesti.

– Ionako desetkovani izostancima zbog povreda, zaraze koronavirusom, danas smo dobili još loših vijesti. Nakon što su u Sarajevu zbog pozitivnih nalaza na prisustvo koronavirusa ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, u ekipi imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa (koji večeras neće biti u sastavu), sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić (ipak će nastupiti večeras).

Danas su pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa dobili jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović. Malinović i Jović su već u karantinu i čekamo njihove rezultate PCR testiranja. Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras.

Vjerujemo da će naši momci, koji večeras izađu na teren dati sve od sebe, a naše je da ih podržimo i budemo uz njih od prve do posljednje minute – sopćeno je iz RSBiH.

Izvor: Faktor.ba

Related posts