Armin Halitović: Ima li premijer Rošić pametnijeg posla osim što ga naokolo vodaju ko goluba na kanapu?

Nakon današnje posjete Premijera općini Bosanska Krupa, na svom facebook profilu se oglasio načelnik Bosanske Krupe, koji je Rošića nazvao “golubom kojeg vodaju na kanapu”, te kritizirao Premijera kako obilazi projekte za koje su zaslužni svi drugi osim njega, te pozvao ga da pozove načelnike i gradonačelnike općina i gradova u USK da ih sasluša kako bi vidio kakve su njihove potrebe.

Ima li premijer Rošić pametnijeg posla osim što ga naokolo vodaju ko goluba na kanapu i obilaze projekte za koji su zaslužni svi drugi osim njega/njih. Tako je danas posjetio općnu Bosanska Krupa i MZ Jezerski gdje je obisao Dom kulture za čiju su obnovu najviše zaslužni poslanici u skupštini Usk-a Mladen Lonić i Sanil Hašić i poslanica u skupstini F BiH Azra Hadžić, čijom je zaslugom iz dobiti USŠ za Dom kulture izdvojeno 80.000 KM, ostatak su sredstva općine Bosanska Krupa koja je ta ista Vlada držala na svom računu od 2009.godine i nije ih htjela transferirati opcinama USK.

Premijeru, ako nemaš pametnijeg posla, pozovi načelnike i gradonačelnike općina i gradova USK, pa saslušaj njih i potrebe općina i gradova, možda i dobiješ neku ideju šta bi mogao raditi.”

/cazin.net

Related posts