Nova sezona Zvezda granda u subotu

Emitiranje prve emisije 12. sezone “Zvezde Granda” očekuje se s netrpljenjem.Najbolja zabava na ekranu koja je prošle godine porušila sve rekorde gledanost, vraća se u velikom stilu u subotu u 20 sati. Bez previše izmjena gledatelji će uživati u provjerenom show programu s najvećom tradicijom kada su u pitanju izbori za nova pjevačka lica.

Prema prvim informacijama i snimkama u novoj sezoni pravila će ostati ista, ali kandidate očekuje mala izmjena jer će tokom nastupa nositi mjerač pulsa. U prvom krugu kandidati pjevaju po dvije pjesme i nalaze se iza zida na sceni.

Članovi žirija ne znaju ni ime ni prezime kandidata, znaju samo je li djevojka ili dečko. Oni će ocjenjivati samo po dojmu o tome kako takmičar pjeva. I ove godine ćemo se družiti i sa tajnastvenim članom žirija koji će ravnopravno sa Jelenom Karleušom, Acom Lukasom, Marijom Šerifović, Draganom Stojkovićem Bosancem, Anom Bekutom i Viki Miljković ocjenjivati kandidate.

U trenutku kada član žirija glasa za kandidata zid se spušta. Kada svih sedam članova žirija glasaju pozitivno kandidat direktno ide u naredni krug. Ako to nije slučaj, onda mu preostaje baraž na kraju emisije. Članovi žirija mogu promijeniti svoje mišljenje tokom druge pjesme.

Na voditeljsku se poziciju, uz standardnog Voju Nedeljkovića, vratila Sanja Kužet.

Related posts