Njegov nadimak ledio je krv u žilama: Ledeni je ubio bar 250 ljudi, osuđen zbog smrti petero, a jedna žrtva ga je proganjala do groba

Richard Kuklinski, zvani Ledeni, zaradio je svoje mjesto u američkom folkloru kao jedan od najmasovnijih ubica u modernoj historiji, jer je navodno ubio više od 250 ljudi.

Dvije godine poslije hapšenja, 1988. godine, osuđen je na doživotnu robiju, pošto je izbjegao smrtnu kaznu na jednu tehnikaliju.

Ali tokom intervjua koji su vođeni godinama, poznati ubica je tvrdio da je ubio između 100 i 250 muškaraca dok je radio kao plaćeni ubica za američku mafiju.

Tokom intervjua iz 1991. godine, tri godine nakon osude, progovorio je o ubistvu koje ga je proganjalo do smrti.

– To je bio čovjek koji se molio – rekao je Kuklinski.

Prema njegovim riječima, čovjek je vjerovao da je Bog svuda i on mu je dao pola sata da se pomoli. Pa ako Bog hoće da promjeni okolnosti neka bude, ali to se nije desilo i Kuklinski je ubio čovjeka.

– To je jedna stvar koju nije trebalo da uradim. Nije to trebalo da uradim na taj način – rekao je Kuklinski.

Nejasno je ko je žrtva navodnog ubistva.

Ledeni je zaradio svoj nadimak zato što je razvio afinitet da odlaže svoje žrtve u zamrzivač – postupak zbog koga je bilo teže odrediti vrijeme smrti.

Kuklinski je umro tokom služenja kazne, u 70. godini, 5. marta 2006. godine, pošto je dobio rijetku i neizlječivu bolest krvi.

Related posts