Ni garaža nije zaštita: Lopovi nisu uspjeli ukrasti "golf 5" pa ga rasparčali

Bugojanska policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta i pronalasku lopova koji su noćas u mjestu Podgaj kod Bugojna rasparčali automobil “golf 5”, skinuvši sa njega sve moguće dijelove, a pošto ga prethodno nisu uspjeli ukrasti.

Vlasnik automobila, dvadesettrogodišnji Z. S., ostao je u šoku kada je rano jutros krenuo na posao. Naime, kada je ušao u garažu u kojem je bio njegov automobil, zatekao je rasparčano vozilo bez vrata, fara i mnogih drugih dijelova. Kasnije je ustanovljeno da su za sada nepoznati lopovi zapravo htjeli ukrasti vozilo, ali kada su shvatili da to neće ići, nisu htjeli da se u potpunosti odreknu plijena.

– Nisam mogao da otvorim garažu automatski već sam to morao mehanički, uz pomoć ključa. Kada sam ušao unutra, nisam mogao da vjerujem. Auto je bilo doslovno raskopano. Lopovi su pokušali ukrasti auto, ali nisu uspjeli. Prozor iza garaže je provaljen kroz koji su ušli i ugasili struju, a onda poskidali sa auta šta su stigli.

Sve to su iznijeli kroz garažna vrata. Blizu je bio parkiran kombi s kojim su odnijeli ukradene dijelove. Nisu birali šta će ukrasti, čak su i podmetače za noge ukrali. Ukrali su troja vrata, prednji desni far, prednju masku, miris za auto, lične stvari i sl. Primijetio sam da mi je i volan kriv – ispričao je vlasnik automobila za Bugojno danas.

Krađa je prijavljena u MUP Bugojno te je u toku istraga.

– U policijsku stanicu Bugojno prijavljena je provalna krađa u garažu u vlasništvu Z.S. (25) iz Bugojnog prema kojoj je sa karoserije automobila ukradeno više dijelova. Utvrđeno je da su lopovi ušli u garažu sa stražnje strane i da su isključili osigurače za struju. Informacija o krađi je proslijeđena svim susjednim policijskim stanicama te se radi na rasvjetljavanju slučaja – kazao je za Faktor Hasan Hodžić, iz MUP-a SBK.

Izvor: Bugojno danas/Faktor

Related posts