Nesuglasice na sjednici Vlade USK: Ministar privrede Samir Sedić napustio sjednicu i nije podržao Nacrt budžeta za 2018. godinu?

Da Vlada Unsko-sanskog kantona stoji na klimavim nogama podrške u Skupštini USK već je opjevano u mnogim stihovima ove godine. Tako je izgledalo i na posljednjoj sjednici Skupštine USK kada je bilo poprilično zategnuto prilikom izglasavanja podrške određenim materijalima, a pojedini i nisu dobili podršku.

Ono što je novi detalj u političkom životu Krajine su nesuglasice na samoj sjednici Vlade USK. Podsjetimo da su već ranije svoje ostavke podnijeli ministri SBB, koje prema svemu sudeći premijer Rošić nije prihvatio niti postupio po molbama ministara koji su tražili razrješenje. Treći ministar koji jasno otkazuje podršku svom premijeru bio je na posljednjoj sjednici Ministar privrede u Vladi USK, Samir Sedić (SDA), koji je zbog nezadovoljstva predloženim nacrtom budžeta za 2018. godinu jasno kazao da neće glasati za predloženi nacrt.

Kako je objavljeno u centralnoj informativnoj emisiji RTVUSK, Dnevnik 1, nakon što je Sedić kazao da neće podržati ovaj Nacrt budžeta, zatražena je pauza, a nakon koje Sedić nije prisustvovao nastavku sjednice.

Također, svoje nezadovoljstvo predloženim nacrtom izrazili su i u ministarstvima zdravstva i poljoprivrede.

Da li će ovaj istup ministra Sedića i nezadvoljstvo drugih ministara rezultirati sa reakcijama zastupnika u Skupštini USK, ostaje nam da vidimo. – piše usn.ba

Related posts