Nana Esma dočekala da vidi svoju unuku, najljepšu djevojku u Australiji

Bez ikakve pompe i najava, u utorak je u Babiće kod Gračanice, kod svoje nane Esme Omerčić, stigla aktuelna Miss Australije, 25-godišnja Esma Voloder. S njom je doputovala i majka Begajeta.

– Vjerujte da je teško udovoljiti svima koji nakon 14. jula prošle godine, kada je Esma postala Miss Australije, žele razgovarati s njom – kaže Begajeta za Dnevni avaz.

A u kući Esme Omerčić je veselo – nakon pet godina dočekala je da vidi unuku, ljepoticu u pravom smislu riječi, ali i velikog čovjeka, humanistu.

Prelijepa Esma, kaže da je ponosna Bosanka koja voli svoje korijene i uvijek rado dođe u domovinu.

– Kada sam kao 13-godišnjakinja bila ovde kod nane u Bosni, na TV sam gledala izbor za Miss svijeta. Pomislila sam kako bi bilo lijepo da se i ja jednog dana nađem među misicama. Bila su to dječja maštanja, ali eto, san je postao java. Sa 16 godina bila sam Miss Teen – govori Esma, koja je u Australiju je s roditeljima otišla kada je imala samo četiri mjeseca.

Već godinama se bavi humanitarnim radom, crta i prodaje svoje radove, a tim novcem pomaže djeci koja su preživela nasilje. To joj, kako kaže, važnije od bilo kakve titule.

– Ove godine završavam studij psihologije i to mi pomaže da razumijem žrtve nasilja, da im pomognem. Obilazimo škole i razgovaramo s mladima u nadi da će im naše riječi biti najbolji lijek – ističe Esma.

Related posts