Cazinjani ogorčeni: “Draga Elektrodistribucijo, ne obavljajte planske radove, samo gore radite!”

Ove godine stanje u snabdijevanju električnom energijom u Cazinu, pri bilo kakvim snježnim padavinama, je u najmanju ruku katastrofalno. U više navrata na svim dijelovima grada, pri samom početku snježnih padavina započinje kolaps, prekidi, kraći ili duži, te traje sve dok snijeg pada, piše lokalni portal cazin.net.

U modernom 21. vijeku mnogi sugrađani koriste električnu energiju za zagrijavanje stambenih jedinica, ili za pogon centralnih jedinica. Nestankom električne energije mnogi se smrzavaju i čekaju na milost ili ne milost Elektrodistribucije kada će se kvar otkloniti. Ipak, otklanjanjem jednog kvara obavezno se dešava novi i tako u krug.

Ono što je mnogima nejasno, kako se takvo nešto može dešavati, ako se tokom ljetnih dana konstantno dešavaju prekidi radi planskih radova, koji kako se čini, ne služe ničemu, jer i pri prvim pahuljama, nastupa kolaps.

Građani su ogorčeni, nemoćni te svakodnevno protestuju na društvenim mrežama jer ovako nešto dešava se samo u Bosni i Hercegovini. Prema iskustvima i pričama naših sugrađana koji žive u dijaspori, to je nezamislivo, te se rijetki sjećaju prekida u snabdijevanju električnom energijom pri ovakvim vremenskim uslovima.

Nadati se da će novi planski radovi donijeti rezultate, da će se ustabiliti elektrosnabdijevanje, te naši građani imati uredno snabdijevanje električnom energijom koju uredno plaćaju.

Related posts