Nakon osam sati putovanja i 27 godina čekanja stigao voz iz Sarajeva u Bihać

Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 km, promotivni BH Voz za Bihać, nakon 27. godina pauze, svečano je stigao na željezničku stanicu u Bihaću.

Pored velikog broja građana Bihaća, putnički voz dočekao je i gradonačelnik Šuhret Fazlić, zahvalivši svima koji su učestvovali u realizaciji ovog izuzetno važnog prometnog projekta koji ugodnom vožnjom spaja Bihać, ne samo sa glavnim gradom BiH, nego i sa Banja Lukom i drugim dijelovima BiH.

“Ovaj projekat mnogo znači za nas Bišćane i Krajišnije. Osim sa saobraćajnoj i privrednog aspekta, on za nas ima i simbolički aspekat povezivanja sa centrom države, ali i sentimetalni jer mnogi od nas su živjeli i rasli uz Unsku prugu. Iako je ovo već treći put nakon rata da se ova relacija stavlja u funkciju, ovaj put to je urađeno mnogo kvalitetnije i nadam se da će Željeznice FBiH biti istrajne da održe ovu liniju jer ona možda na početku neće biti rentabilna, ali dugoročno ćemo od nje sigurno imati benefite”, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Prema planiranom Redu vožnje za 2017/2018. godinu, BH voz će kretati iz Sarajeva u 16:00 h, a u Bihać će stizati u 00:28 h. Iz Bihaća voz će kretati u 01:57 h, a u Sarajevo će stizati u 10:28 h.

Related posts