Na pomolu novi stranački transfer u Krajini: Donedavni SDP-ovac Murić Amir postaje član DF-a?

Pred naredno skupštinsko zasjedanje, zakazano za ponedjeljak, danas su se sastali članovi Zakonodavno-pravne komisije kako bi razmatrali Prijedlog Zakona o turizmu Unsko sanskog kantona te Prijedlog Zakona o studentskom standardu.

Na sjednici Skupštine u ponedjeljak moglo bi doći do pete rekonstrukcije Vlade. Prema nezvaničnim informacijama, Vladu bi trebali napustiti ministri obrazovanja Ćenanović Sanela i privrede Medić Ilfad.

Stranački transferi postali su konstanta u dijelu države kojeg je u bijeli svijet u zadnjih godinu dana napustilo sedam stotina porodica. Najnoviji bi mogao biti Murić Amira, donedavnog SPD-ovca, kojem je sarajevski stranački vrh dodijelio ispisnicu iz partije. Ipak, Murić tvrdi da još uvijek nije primio ispisnicu koja bi trebala usmjeriti dalje njegove političke korake. Nezvanično saznajemo , Murić bi trebao postati član Demokratske fronte koja podržava vladajuću koaliciju SDA-SBB.

Sjednica Skupštine USK zakazana je za ponedjeljak, kada ćemo dobiti odgovore na pitanja vezana za rekonstrukciju Vlade USK i novim stranačkim transferima.

/ftv/usn

Related posts