Mustafa Zulić, vijećnik SDA u GV Bihać: Politika kao šansa za pomoć onima koji su nam dali povjerenje

U Mjesnoj zajednici Kulen Vakuf – Orašac, u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući angažmanu ljudi kojima su mještani dali podršku i povjerenje da ih zastupaju u Gradskom vijeću u Bihaću, realizirano je mnogo projekata od krucijalnog značaja za Ljutočku dolinu, ali i za širu zajednicu kad je u pitanju bavljenje turizmom, poljoprivredom itd.

Nova sportska dvorana koja bi trebala biti otvorena u narednim danima

Polaganje asfalta unutar ove mjesne zajednice, postavljanje trotoara na putnim pravcima, izgradnja sportske dvorane, samo su neki od projekata za koje su većinom zaslužni pojedinci na čelu sa Mustafom Zulićem, vijećnikom SDA u Gradskom vijeću Bihać.

U toku je polaganje asfalta na tri lokacije u MZ Orašac

Sve ono što je u MZ Orašac realizirano u proteklom periodu, rezultat je naše borbe kao društvena odgovornost prema ljudima koji su nas birali, ističe Zulić.

Tako je Zulić, kao vijećnik podnosio inicijative kod nadležnih organa, različitih nivoa vlasti, počev od federalnih i kantonalnih ministarstava pa do same Gradske uprave u Bihaću.

Projekat nove ambulante Doma zdravlja Bihać koja će se nalaziti na postojećem mjestu ambulante u naselju Orašac

5,5 kilometara novog asfalta vrijednosti oko 1,3 milion KM, Dom kulture sa 280 hiljada KM, uskoro nova ambulanta Doma zdravlja Bihać sa investicijom od 240 000 KM, koja će  sa svim uslugama biti dostupna mještanima Ljutočke doline, samo su nam vjetar u leđa da se i dalje borimo za bolju, prespektivniju i ljepšu Ljutočku dolinu. Naša želja je bila da mjesne zajednice u Ljutočkoj dolini ne budu zabačene, ni fizički, a ni kada su u pitanju investicije, da ulaganjem u ovu sredinu  pokušamo spriječiti odlazak mladih ljudi, dodaje za naš portal Zulić.

Nova stolarija na Osnovnoj školi Kulen Vakuf Orašac, čišćenje i održavanje korita Rika, rekonstrukcija Spomen obilježja poginulim borcima, završetak sportske dvorane na kojoj bi izgledom i sadržajem pozavidjeli i neki gradovi i opštine u Krajini, budućom sanacijom Starog grada iz Austro-Ugarske, neke su od investicija u Ljutočkoj dolini.

Naš sagovornik Mustafa Zulić, osnivač je i trener kickboxing kluba “Ljutoč” koji postoji već 15 godina. Kako kaže, prvi cilj je bio smaknuti djecu sa ulice i uputiti ih pravim putem. Međutim, nakon 15 godina ovaj kickbox klub važi za jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini. Ono što ga čini izuzetkom jeste da članovi kluba nemaju troškova plaćanja članarine.

Izvor: Krajina.ba

Related posts